Ruim 23 jaar biedt Die Trageschule® wereldwijd opleidingen over babydragen aan en bouwt zo aan een stevig netwerk van draagconsulenten en professionals.

Vind hier alle informatie over de opleidingen van Die Trageschule® in België.

De volledige opleiding tot draagconsulent bestaat uit 3 modules van telkens 3 dagen: basis, gevorderden en certificering. Tussen elke module integreer je de reeds opgedane kennis d.m.v. thuisopdrachten en het geven van draagconsulten.

Voor zorgprofessionals bestaat er een ééndaagse opleiding over de basistechnieken waarmee je jonge ouders op een fijne, professionele manier kan begeleiden met hun eerste draagervaring.

Volg ons op Facebook en wees steeds op de hoogte van het laatste nieuws.

Opleiding Draagconsulent Basismodule

De Basisopleiding Draagconsulent richt zich op het geven van advies in 1-1 consultaties.

Na deze opleiding kan je ouders duidelijke informatie verstrekken rondom het veilig en ergonomisch dragen van hun kind én kan je ouders op een duidelijke en veilige manier verschillende draagtechnieken aanleren tijdens een individueel draagconsult. Je leert diverse draagtechnieken met een rekbaar en geweven draagdoek, een ringsling, een meidag en een voorgevormde draagzak.
Daarnaast krijg je een stevig kader over de psychologische en fysiologische achtergrond van babydragen. De bijzondere eigenschappen van een pasgeborene en de effecten daarvan op babydragen en de heupontwikkeling, en de positie van de baby tijdens het dragen, komen uitgebreid aan bod.

Deze opleiding bestaat uit 3 dagen en gaat meermaals per jaar door.
De opleiding wordt gegeven door Nele Allaert en is in het Nederlands.

Klik op een knop voor meer info over de desbetreffende opleiding.

Inschrijven doe je per mail naar nele@dietrageschule.be

Opleiding Draagconsulent Gevorderden

In de gevorderden opleiding verdiepen we de kennis uit de Basis Opleiding. Verder richten we ons op de vaardigheid om als draagconsulent op kwalitatieve en effectieve wijze, kennis over en advies in het babydragen te delen in groepen.

Alleen draagconsulenten die de Gevorderden Opleiding Draagconsulent hebben gevolgd, mogen workshops of voorlichtingsavonden aan ouders geven.

Naast een variatie aan knooptechnieken voor buik-, heup- en rugdragen, leer je ook variaties van dragen met een ringsling, mei tai en voorgevormde drager, ook tweelingdragen en babydragen bij kinderen met speciale behoeften bv. prematuren… komen aanbod.

De opleiding wordt gegeven (in het Engels) door Ulrike Höwer, oprichtster en trainer van Die Trageschule®.

Klik op een knop voor meer info over de desbetreffende opleiding. Inschrijven doe je per mail naar nele@dietrageschule.be

Nog 5 plaatsen.

Certificerings 0pleiding Draagconsulent

De certificeringsopleiding is de derde en laatste module van Die Trageschule® opleiding tot draagconsulent.

Tijdens deze opleiding, richten we ons op het versterken en verder ontwikkelen van:
• de vaardigheden in het babydragen en de knooptechnieken zelf
• de kennis en kunde in het ontwerpen en geven van workshops in babydragen
• de vaardigheden om zowel in de 1-op-1 situaties als in groepen, ouders te ondersteunen in het babydragen, in verschillende situaties (normaal, special need kinderen en/of ouders) met bij de situatie passende draagtechnieken en een breed scala aan verschillende soorten dragers.

Pas na succesvolle afronding van deze opleiding, kan je jezelf een Gecertificeerd Draagconsulent van Die Trageschule® noemen.

Inschrijven doe je per mail naar nele@dietrageschule.be .

Dagopleiding voor professionals

Deze training richt zich op mensen die professioneel met jonge baby’s en/of ouders werken: vroedvrouw, verpleegkundige, lactatiekundige, doula, kinderarts, kraamverzorgende, baby-osteopaat, kinesist, onthaalouder, medewerker babywinkel…

Na het volgen van de dagopleiding Babydragen voor professionals van Die Trageschule® kan je ouders duidelijke informatie verstrekken rondom veilig en ergonomisch dragen én kan je ouders op een duidelijke en veilige manier de basis buikknoop-techniek met een rekbaar en een geweven doek aanleren tijdens een individueel draagconsult.

De basis buikknooptechniek (FWCC) met een geweven doek en de rekbare doek zijn de meest frequent gebruikte technieken voor nieuwkomers in het babydragen en zeer geschikt voor het dragen van pasgeborenen.
Ouders die zelfs maar één draagtechniek kennen, ervaren dit als een enorme hulp in hun dagelijks leven.

De opleiding wordt gegeven door Nele Allaert en is in het Nederlands.

Klik op een knop voor meer info over de desbetreffende opleiding.

Inschrijven doe je per mail naar nele@dietrageschule.be .