Onze opleiding zijn kleinschalig , warmhartig , wetenschappelijk onderbouwd en met open blik

De draagopleidingen van Die Trageschule focussen op 3 zaken:

  1. Vaardigheden in het knopen van draagdoeken en het gebruik van diverse ergonomische draagsystemen.
  2. Het ontwikkelen van vaardigheden in lesgeven aan ouders, het uitwerken van een eigen concept en zelfreflectie.
  3. Babydragen begrijpen en linken aan de psychomotorische ontwikkeling van de baby.

Wil je baby’s en ouders in hun kracht zetten, in verbinding brengen en zo een Warm Gedragen start geven? 
Dan is deze opleiding iets voor jou! In 14 boeiende opleidingsdagen ga je doorheen het gehele opleidingstraject tot gecertificeerd draagconsulent en Dunstan Babytaal trainer. 
De opleidingsdagen worden aangevuld met een uitgebreid online programma  en thuisopdrachten zowel individueel als met je Groeigroep. 

Voor zorgprofessionals bestaat er een tweedaagse opleiding over de basistechnieken met draagdoek en draagzak waarmee je jonge ouders op een fijne, professionele manier kan begeleiden met hun eerste draagervaring.

Deze opleiding is de perfecte aanvulling in je werk als draagconsulent, vroedvrouw, kraamverzorgde of geboorteprofessional. Er gaat een nieuwe wereld voor je open nadat je je hierin verdiept.
Het eerste deel focust op het integreren van de Babytaal in jouw praktijk als zorgprofessional en op het begeleiding van ouders en koppels in 1-1 situaties. Na het tweede deel, de certificeringsopleiding, mag je je kennis ook doorgeven aan groepen ouders. Het trainen van professionals blijft voorbehouden aan Dunstan babytaal België

  • Voorgevormde dragers
  • Opfrisdag Basisopleiding Draagconsulent
  • Opfrisdag Gevorderden opleiding Draagconsulent

Klik hier en schrijf je meteen in voor

Groep 1 start dinsdag 20 feb 2024

Groep 2 start maandag 30 sept 2024

Nieuw voor draagconsulenten

Korte opleidingen en Specialisaties

Dragen met Draagzakken

Momenteel zijn er geen opleidingen gepland. Hoe help je ouders een drager vinden die bij hen en hun baby past? Hoe zorg je ervoor dat de drager ook echt fijn zit voor zowel baby als voor de persoon die draagt? Waarom zijn er zoveel dragers en zijn ze niet allemaal hetzelfde? We duiken tijdens deze opleiding helemaal in de wereld van voorgevormde dragers!

De opleiding tot draagconsulent wordt sinds 2022 niet meer als 3 aparte modules georganiseerd maar als 1 geheel. Om de kwaliteit te verhogen en tegemoet te komen aan de noden van de steeds groeiende wereld van babydragen werd de opleiding bovendien uitgebreid met 5 extra opleidingsdagen. 

In 14 boeiende opleidingsdagen, aangevuld met thuisopdrachten die je helpen de kennis te integreren en je vaardigheden te oefenen, word je gecertificeerd draagconsulent en Dunstan Babytaal coach. Het opleidingstraject wordt gespreid over 2 jaar gegeven. Na module 1, de basismodule, kan je reeds aan de slag als draagconsulent om zo praktijkervaring te doen.
De volgende opleidingsgroep start in 2024. Schrijf je in op de wachtlijst om je als eerste in te kunnen schrijven. 

In 2019 werd het handboek knooptechnieken, met fotoseries van de knooptechnieken, vernieuwd en uitgebreid. 

De handleiding is gebaseerd op ruim 23 jaar ervaring in het aanleren van draagtechnieken aan ouders en in Die Trageschule stijl: duidelijk – stap voor stap – helder

De ideale ondersteuning voor ouders om na een draagconsult de knooptechniek verder in te oefenen.