Je bekijkt nu Wat doet een draagconsulent? Hoe werkt een draagbegeleiding?

Wat doet een draagconsulent? Hoe werkt een draagbegeleiding?

Om het eens en vooral uit te klaren, vertel ik je in deze aflevering hoe ik jonge ouders help en wat je kan verwachten van een draagbegeleiding.

Als draagconsulent help ik jonge ouders en hun baby’s verbinden met behulp van een draagdoek of drager.
In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken komt er meer bij kijken dan het eventjes aandoen… en bij een jonge baby is er wel degelijk een veiligheidsaspect.

Ik geloof dat elke ouder kan leren dragen en dat dit een gouden hulpmiddel is voor het opbouwen van een fijne band met je baby… want die eerste levensmaanden zijn alle zintuigen ( en dus de manier waarop je baby contact legt en over de wereld leert ) gericht op de nabijheid van mama, papa,… een ander mens.

De begeleiding van een draagconsulent in het proces is goud waard. Maar … draagconsulent is geen beschermd beroep.

En de opleiding tot draagconsulent kan sterk variëren … gaande van een online programma met 1 opleidingsdag ( in Nederland ) tot de intensieve jaaropleiding met ruim 200 studie-uren van Die Trageschule België-Nederland.

Je kan het wel raden … de manier waarop een draagconsulent werkt en de ervaring die een draagconsulent heeft, kan dus sterk verschillen.

Zelf dook ik in 2016 meteen in het diepe.
Ik geloof dat babydragen een vaste waarde dient te worden in geboortezorg. Omdat het voor prachtige momenten van rust en verbinding zorgt in een veelal heftige periode. En dus dient de draagconsulent een vaste waarde te worden binnen de geboortezorg.

Om die reden, dook ik er ook helemaal in en besloot ik me als enige fulltime toe te leggen op babydragen ( en later kwam daar babytaal bij en het trainen van zorgprofessionals ) Mijn werkwijze is gebaseerd op de begeleidingen van honderden ouders, zorgprofessionals en draagconsulenten in opleiding de voorbije jaren en de feedback die ik van hen kreeg.

Alle baby’s en hun ouders verdienen een Warm gedragen start …. dat is en blijft mijn grote missie.

Warme groet,
Nele Allaert
#allebabyseenwarmgedragenstart

Wil je zelf alles leren over babydragen zodat je ouders kan helpen bij hun eerste draagstart?
Volg onze tweedaagse opleiding voor zorgprofessionals
Of duik er helemaal in en schrijf je in voor Close and Connected in de eerste 1000 dagen, onze tweejarige opleiding die in september met een nieuwe groep start!

Of luister hier naar de Podcast: