Je bekijkt nu Kan je een prematuur geboren baby dragen en hoe?

Kan je een prematuur geboren baby dragen en hoe?

7% van alle kindjes wordt prematuur of te vroeg geboren.
Dit is zowel voor hen als hun ouders vaak een heftige start. 

Prematuur geboren baby’s hebben enorm veel baat bij skin to skin care of kangoeroezorg … in het dagelijkse leven is dat soms moeilijk toepasbaar… 
je baby kunnen dragen in een goed steunend doek maakt het zoveel makkelijker!

Babydragen is een fantastische manier om de verloren tijd in te halen en een fijne band te krijgen met je baby omdat je zo diens kleinste signalen kan zien en leren begrijpen. Dichtbij gedragen kan ook dat magische oxytocine hormoon zijn werk doen!

Omdat vroeggeboren kindjes minder spierspanning hebben en vaak nog andere aandachtspunten zoals hun ademhaling, immuniteit, extra sensorische gevoeligheid is het belangrijk hier rekening mee te houden bij de keuze van een goed draagsysteem, en het leren gebruiken ervan.

Raadpleeg dus steeds een draagconsulent met voldoende expertise over vroeggeboren baby’s om je hierin te helpen en geniet zo samen van die fantastische momenten van verbinding met je kleintje. 

Wil je als zorgprofessional jonge ouders helpen bij hun vroeggeboren kindje, of in een ziekenhuissetting zelf dragen kunnen inschakelen om zieke of prematuur geboren baby’s extra nabijheid te geven? 

Schrijf je dan in voor de opleiding Close and Connected in de eerste 1000 dagen! 
Nieuwe start: februari 2023
Je vindt alle info op www.dietrageschule.be

Alvast een warme welkom!
Nele Allaert
#allebabyseenwarmgedragenstart

Of luister hier naar de Podcast: